torsdag den 3. januar 2013

Kender du Chokorug?

Jeg blev præsenteret for Chokorug for første gang for kort tid siden til en mødregruppe-komsammen. Jeg smagte på dem uden at vide hvad det var og anede ikke hvad jeg skulle mene - troede egentlig det var kage men de smagte altså ikke helt af kage, og alligevel var der noget chokolade over dem.

Nemme nemme Chokorug
Rugbrødsblanding - tag den du kan lide
Chokolade (i hvert fald 400 gr.)
Hasselnødder

Brødblandingen skal ofte laves dagen før - de skal ofte står mindst 6 timer. En god ide er at putte noget af den hakkede (hakkes evt finere) chokoladen i gærvandet. Og resten af den hakkede chokolade vendes i dejen. Hasselnødderne ristes i ovnen kort tid og skallen fjernes så godt man kan. De hakkes fint eller hvordan man lyster.
SÅ formes boller med en ske og bollerne vendes i hasselnødderne. Jeg gav dem ca. 10-15 min - men her må man holde øje.

En fra mødregruppen havde gjort et forsøg på at lave dem og de smagte vildt godt. Nu har jeg også prøvet - desværre med for lidt chokolade men ellers meget nemt og de var gode (men kan blive endnu bedre med mere chokolade). Det bedste af det er at de er så meget billigere, for er man først afhængig, kan det blive en bekostelig affære. 6 stk. Chokorug hos Lagkagehuset koster 50 kr. Hvis du laver dem selv får de ca. 24 stk for næsten samme pris eller lige lidt over.
Se også opskriften på Hurtige boller med grødmix i....de er hurtige og lækre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar